Info

Entertainment op een cruiseschip

Dagelijks wordt er op een cruiseschip voor entertainment en activiteiten gezorgd. Per schip en reis kan dit anders zijn. Het spreekt voor zich dat een zeecruiseschip dat anders organiseert dan een riviercruiseschip.

Bagage meenemen
Lees voor uw vertrek de voorwaarden van de rederij of het schip door welk bagage gewicht u mag meenemen. Bij een cruise zijn er geen andere regels dan bij andere vakanties, u mag natuurlijk niets illegaals tijdens uw reis meenemen.

Bibliotheek aan boord
De meeste zeecruiseschepen hebben een engelstalige bibliotheek aan boord van het schip. Wij raden u aan om eigen boeken mee te nemen.

Betalen
Het betalen aan boord gebeurt meestal met een speciale pas of een knipkaart die u van te voren kunt aanschaffen. Contante betalingen of pinnen kunt u meestal uitsluitend bij de balie aan boord doen of daar de knipkaarten kopen. Ook kan het voorkomen dat u achteraf een rekening van de rederij ontvangt.

Medische faciliteiten
Aan boord van elk cruiseschip zijn er altijd medische faciliteiten. Op de zeecruiseschepen is het gebruikelijk dat er een ziekenboeg aanwezig is, bemand door een arts. Dit is ook direct de EHBO post aan boord.

Fooien aan boord
Internationaal zijn er veel verschillende gebruiken qua fooien geven. Al naar gelang de gebruiken aan boord en de vlag waaronder het schip vaart kan dat anders zijn. Zorg er van te voren voor te weten wat de gebruiken aan boord van fooien geven is.

De hutten
Hutten kunnen erg verschillen qua ruimte en comfort. Vaak zijn de foto’s van hutten zo genomen dat ze groter lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Bekijk dus van de te voren de plattegronden en vraag bij onduidelijkheid het oppervlakte van de hut.